Bergdorfblondiner – Plum Sykes

De är glupska. De är hänsynslösa. De lever i en strikt hierarkisk äta-eller-ätas-tillvaro. Park Avenue-prinsessorna är flickorna som på höga klackar (gärna med en Bellini i handen) rusar Manhattan runt på jakt efter den perfekta solbrännan (erhållen från Portofino Tanning Salon) eller tar en tur i ett PJ (privat jetplan) och letar efter en ORP (oerhört rik pojkvän).

Vår hjätinnna, omtalad enbart som Moi, framlever sina dagar, som aldrig börjar före 10.30, i en utvald skara av New York-societeten. Hon går på genomdesignade baby-showerpartyn för bekantskapskretsens blivande mammor, äger fler Marc Jacobs-kläder än vad som är anständigt, och är bästa väninna med arvtagerskan till det stora varuhuset.

Men hur ska det gå för en flicka som Moi, som tror att vodka ingår i kostcirkeln och som placerar glamour överst bland de tio budorden? Och vad ska hon ta sig till när hennes förlovning spricker? Kommer hon någonsin att finna lyckan i en stad fylld av dermatologer, premiärer och Brazilians? Är kärleken över huvud taget möjlig på en plats där ens vänner anser att vägen till lyckan är en inbjudan till Van Cleef och Arpels privata utförsäljning av provkollektionen? (Adlibris)

För det mesta precis så ytligt som man kan förvänta sig men emellanåt tittar lite äkta känslor fram. Genom hela historien ligger en romans och gryr och på slutet kommer en twist som jag inte räknat med. Om det beror på min för tillfället splittrade hjärna eller att det faktiskt VAR oväntat kan jag bara spekulera i.

Vad säger ni andra som läst boken?

Det här är ingen bok som lämnar några djupare minnen i mig men den var trevlig för stunden. En 3:a.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s