Genusarbete – vad det handlar om

När ska genusmotståndare börja förstå att genusarbete INTE handlar om att sudda bort könsgränserna eller göra pojkar till flickor och vise versa. Det handlar INTE om att tvinga barn till saker de inte vill göra och det handlar INTE om att ta ifrån dem det de gillar att göra heller.

Vad genusarbete handlar om är att alltid i alla situationer utgå från barnen som individer och inte utifrån könstillhörighet, det handlar om att ge barnen alla möjligheter, det handlar om att barns rättighet till HELA världen inte bara halva.

Det handlar om demokrati och mänskliga rättigheter.

Kajsa Wahlström skriver om det här i Expressen.

Barnen ska inte byta kön. Men det ska däremot få möjlighet att se en större värld. Flickor ska tillåtas att vara hjälpsamma och empatiska, samtidigt som de ska uppmuntras att ta plats. Och pojkar ska inte få beröm bara när de är starka och snabba, utan också när de pratar om känslor. Kajsa Wahlström

Jag läser artikeln och tänker BRA, jag läser kommentrerna och blir rädd. En del påpekar att barnen måste rustas för den verklighet som väntar i vuxenlivet medan andra säger att problemet ligger i för få manliga förskolelärare.Jag säger att båda dessa åsikter är vad genusarbetet handlar om, att förändra verkligheten och få in fler män i förskolan. Men det händer inte över en natt, det krävs arbete – GENUSARBETE.

Genusarbete handlar om utveckling.

Utan tidigare utveckling  hade kvinnor inte haft rösträtt, våldtäckt hade varit accepterat inom äktenskapet och homosexulitet hade ansetss vara en sjukdom.

Förmodligen har vi betydligt färre genusmotståndare den dagen de inser vad det handlar om.

Annonser
Det här inlägget postades i Hannashörna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Genusarbete – vad det handlar om

  1. Lilla O skriver:

    Det är ganska ofta som jag blir rädd då jag läser kommentarer till artiklar i tidningar. Hoppas att de inte är representativa utan ”bara” extra arga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s