Nästan färdig inbjudan till bokbloggsträff

Efter diskussioner om risottons betydelse för en bokbloggsträff,  ganska mycket peppande och en ren uppmaning har jag nu bestämt mig.

Jag bjuder in till bokbloggsträff. (Gulp, det var läskigt att bara skriva det.) Det har även framkommit att vardagskvällar (dock ej tisdagar eller fredagar) är bäst.

Vixxtoria, Full bokhylla, Bokomaten, Boktimmen och alla andra skånska bokbloggare jag missat, här kommer det.

Jag hade tänkt föreslå den 7 oktober klockan 19 på Ebbas skafferi men nu när jag letade reda på en länk så upptäckte jag att de stänger då. Jag kan inte Lund så bra så nu ber jag om råd här i inbjudan.

Vart kan en mindre grupp bloggare sitta en vardagskväll och prata om allt som faller dem in. Ett väldigt viktigt kriterium är ju att det är öppet(!), sen är det ju ett klart plus om de har något drick- och ätbart samt att ljudnivån är pratbar. Eller ska vi börja tidigare? Hinner ni till 17?

Så, ös på i kommentarsfältet.

(Jag vet att en inbjudan utan vare sig spikad tid eller plats kan kännas något underligt men jag testar.)

Det här inlägget postades i Hannashörna och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Nästan färdig inbjudan till bokbloggsträff

 1. fullbokhylla skriver:

  Tjohoo! Jag kan faktiskt den sjunde, men jag kan tyvärr inte Lund så där får någon annan bidra. Om jag får önska får det gärna vara nära tågstationen eller lämplig busshållsplats med bussar mot Malmö där jag ju bor!

  • Hanna skriver:

   Bokomaten och Full bokhylla: Jag funderade på Espresso House och det ligger ju väldigt nära tågstationen. Tyvärr kan ljudnivån vara ganska hög men vi får väl kura ihop oss i ett hörn eller be dem sänka volymen,

 2. Bokomaten skriver:

  Äsch, inte underligt. Kanske på något Espresso House? Finns dock sällan risotto där.;)

 3. Fia skriver:

  I’m in! Men trots att jag jobbar i Lund har jag ännu inte lärt mig stället. Calliope däremot, ska vidarebefordra detta till henne!

 4. Vixxtoria skriver:

  Jag måste återkomma om huruvida datumen passar, men det skulle kanske kunna funka.

  Gräddhyllan är nästan säkert öppet efter 19 (även om dom inte har risotto), ligger ett stenkast från Ebbas, eller ett stenkast från stationen. Restaurang Finn brukar vara ok kvällstid också, men lite dyrare kanske, och lite mindre mysigt. Och ligger ju längre bort från stationen.

  Vem var det som föreslog italienskt förresten? VAr det hos Bokomaten jag såg nåt sånt förslag, eller var det i tråden hos Fullbokhylla? Well, jag bangar aldrig för italienskt, om det så bara är en pizza.

  • Hanna skriver:

   Vixxtoria: Jag funderade ett tag på en regelrätt restaurang men kände att det kanske var lite för allvarligt, lite mer som en tredje dejt sådär.

   Men att beställa in ett gäng pizzor att dela på, lite amerikanskt avslappnat sådär, VESPA? goda pizzor och nära stationen.

   Eller om någon känner till en bra tapasrestaurang? Lite spanskt avslappnat sådär.

 5. Vixxtoria skriver:

  Om du nu nämner V.E.S.P.A. så kan jag ju nämna att det var alldeles för länge sen jag var där, men de har inte blivit sämre vad jag hört. (Lite så där fullt kan det vara på kvällarna dock, inte världens bästa ställe om man vill sitta och surra utan att personalen tycker att man ska lämna plats för fler betalande gäster. Är min erfarenhet.)

 6. Vixxtoria skriver:

  Jag håller också med om att restaurang är bra för såna som mej som också vill äta nåt. Jag gillar alltså Vespa jättemycket, men tror att det kanske inte är världens bästa surrställe. Men Gräddhyllans skulle funka tycker jag. Gott om små rum, alkoholmöjligheter, lite olika slags ätalternativ och väldigt nära stationen.

 7. Vixxtoria skriver:

  Jag borde kunna närsomhelst efter så där 17-17.30 eller så (det blir ju till och med lite tidigt för mig att gå från jobbet), men låter pendlarna bestämma. Jag stannar helst inte så jättesent, för enligt almanackan ska jag stå nykter framför rätt många alerta studenter morgonen därpå.

  • Hanna skriver:

   Jag slutar jobbet klockan 16 och kan vara där på 20 minuter om ni står ut med mig i jobbkläder. Kanske en färgfläck här och där och en intrampad makaron under strumpan.

   • Vixxtoria skriver:

    Jag kan inte vara där klockan 16, men ni kan träffas då, och så kan jag smyga in lite senare och kolla på hur farliga ni ser ut, och sticka innan ni ser mig om om jag blir för rädd.

   • Hanna skriver:

    Vixxtoria: Jag är jättefarlig… 152 cm förskolelärare är inte att leka med. Eller vänta nu… det är kanske just vad det är?

 8. Full bokhylla skriver:

  Maken kommer inte förrän strax efter fem, och fram till dess är jag lite bunden till lillknatten och hans behov. Borde kunna vara i lund strax före sex, men det gör ju inget om ni andra redan beställt då!

 9. Fia skriver:

  Gräddhyllan blir PERFEKT! Det är gott men litet dyrt. Det är dock inga problem för mig! Har varit där med jobbet någon gång, det var trevligt å lagom ljudnivå. Mums! Jag kan vara där i princip vilken tid som helst från halv fem å framåt.

 10. Ping: Bloggträff i Lund | En full bokhylla är en rikedom

 11. Bokomaten skriver:

  Gräddhyllan var mitt stammisställe när jag var student.:-) Älskade deras kladdkaka.:) till 17.30 hinner jag inte, jobbar långt från Lund och slutar 17.30, men jag gör mitt bästa och borde inte komma så mycket senare. Runt 18 kanske.:) VB:ar också till Calliope.

 12. Calliope skriver:

  Vilken tur att Gulle-Fia (ditt nya namn härefter, har jag bestämt) tipsade mig om det här! Jag vill vara med! Om jag får, alltså…
  Jag kan den 7e, när som helst efter kl 17.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s