Det vände

Sen april förra året har jag av olika anledningar sökt nytt jobb. Det har gått ovanligt trögt, drösvis med ansökningar har lett till några intervjuer här och några intervjuer där. Många gånger har jag fallit på mållinjen och fått höra att ”det stod mellan dig och en till men vi vill att du hör av dig om du ser att vi söker igen”.

Jag har tvivlat på min kompetens och varit nära att ge upp många gånger. Studera. springvikariera, göra vad 17 som helst. Men på grund av något mycket fantastiskt som är på väg att hända är jag och min man beroende av två fasta inkomster. (Återkommer till det en annan gång).

Min mamma säger att jag var envis som synden när jag var barn och vet ni vad det är jag fortfarande. Visst blir jag ledsen när det går emot mig,faktiskt riktigt ledsen men sen reser jag mig, skakar av mig det så gott jag kan och försöker igen. Igen och igen och igen.

Och det vände.

I våras låg en annons ute, en tjänst på en förskola där jag sökt förut, Den gången valde de att rekrytera internt istället. En tjänst som jag inte riktigt kunde släppa, som jag hela tiden återkom till i tankarna och verkligen sörjde. Jag sökte igen… upplevde några sjukligt nervösa veckor…och fick tjänsten!!!

Idag hade jag min första dag på min nya arbetsplats. En två år gammal (ny) förskola fem minuters promenad hemifrån. Det är fräscha lokaler, en intressant teknik- och naturkunskapsinriktning och kollegor som gav mig ett riktigt varmt välkomnande. Jag är med och startar upp en ny avdelning så jag får vara med från början. Inga rutiner eller regler är skrivna i sten, det finns inget ”Men så här har vi ju alltid gjort”. Vi skapar något gemensamt tillsammans med barnen.

Det här känns så bra,

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s